امروزه با پیشرفت تکنولوژی ، ردپای فناوری و تکنولوژی را میتوان در همهی ابعاد زندگی انسانها مشاهده کرد. از وسایل الکترونیکی هوشمند گرفته تا ساختمانها و بیمارستان هوشمند در سرتاسر دنیا.
در این میان، بیمارستانها هم از این قاعده مستثتی نبودند و به سمت هوشمند سازی سوق پیدا کردهاند. از آنجاییکه هوشمند سازی بیمارستانها موضوع جدید و نوپایی در ایران است، ما در این مقاله درباره امکانات بیمارستان هوشمند و ویژگیها و مزایای آن صحبت خواهیم کرد.پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
بیمارستان هوشمند چیست؟
در واقع بیمارستان هوشمند تلفیقی است از تکنولوژی و خدمات بهداشتی ودرمانی. تلفیق این دو با یکدیگر به منظور بهبود کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی و افزایش ایمنی و آسایش و راحتی بیماران صورت گرفته است.
در بیمارستان هوشمند از تکنولوژیهایی مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء (IoT)، سنسورها، و سیستمهای اتوماسیون استفاده میکنند تا فرایندهای مختلف بیمارستان را بهبود بخشند. برای همهی ما پیش آمده است که مدت زمانی هر چند کوتاه را در بیمارستان سپری کردهایم،چه به عنوان بیمار چه به عنوان همراه یا ملاقات کننده بیمار.
بیمارستان ها ذاتا محیطی کسل کننده و یکنواخت هستند.تکنولوژی هوشمند این روزها به کمک ما آمده تا این محیط از یکنواختی و کسل کنندگی خارج شود. بیماران و همراهانشان در مدت زمانی که در بیمارستان هستند کمتر تحت فشار باشند و حداقل کمی از بار کلافگی و سردرگمی از رو دوششان برداشته شود.
بنابراین، علاوه بر بحث فنی و پزشکی ، بیمارستان هوشمند امکانات زیادی را برای بیماران در اتاق ها به همراه دارد که در ادامه مقاله آنها را بررسی خواهیم کرد.
امکانات بیمارستان هوشمند
همانطور که در بالا گفتیم بیمارستان هوشمند ویژگیهای فراوانی دارد. به بهبود خدمات بهداشتی و درمانی، افزایش ایمنی بیماران، و بهینهسازی فرآیندهای بیمارستان و داشتن آرامش بیمار کمک میکند. در زیر به برخی از اصلیترین ویژگیهای بیمارستان هوشمند اشاره میکنیم:
سیستم صوتی و تصویری هوشمند
امروزه یکی از مهم ترین ایراداتی که به بیمارستانها میتوان گرفت ضعف در بخش سرگرمی در اتاق هاست.در اکثر مواقع اتاقهای بیمارستان مجهز به یک تلویزیون با تعداد کانالهای محدود است. بیماران در زمان بستریشان ملزم به دیدن برنامههای تکراری هستند. با هوشمند سازی بیمارستان، تکنولوژی میتواند کمک بزرگی در این راستا به بیماران و همراهان آنها کند.
بارها به شخصه مجبور بودم یک الی دو شب را در بیمارستان بگذرانم. چه به عنوان بیمار و چه به عنوان همراه بیمار.
تمام مدت خودم را بایستی با لپ تاپ شخصی که به همراه داشتم و یا با موبایلم سرگرم میکردم. گوش دادن به پادکست از طریق موبایل هم راه حل بدی نبود. اما تمام اینها برای منی که در سن جوانی به سر میبردم و شرایط جسمانی تقریبا نرمالی داشتم کارآمد بود.
تصور کنید میانسالان و سالمندان عزیزی که شرایط جسمانی مناسبی هم ندارد. کلافگی بیماری از یک طرف، نبود امکانات و سرگرمی در محیط از طرف دیگر.
با سیستم صوتی و تصویری هوشمند کمی میتوان از بار کلافگی و کسالت بیماران کم کرد. در این شرایط بیمار با فرمان صوتی به راحتی میتواند فایل صوتی خود را فعال کند، موزیک آرام بخشی در محیط پخش شود تا حس بهتری به بیمار در محیط القاء شود. سیستم تصویری با اتصال به اینترنت این آپشن را در اختیار بیمار و همراهان قرار میدهد تا به دیتای بیشتری جهت سرگرمی دسترسی داشته باشند.
سیستم سرمایش و گرمایش هوشمند
طبق تجربه ای که در بیمارستان داشتم، مدام دمای اتاق را باید کنترل میکردم. از گرمای زیاد صبحها پنجره را باز میکردم تا هوای تازه وارد اتاق شود. چند دقیقه بعد از سرما باید بلند میشدم و پنجرهها را میبستم. حالا تصور کنید بیماری که شرایط وخیمی دارد و قادر به جابجایی نیست. یا باید مدام پرستاران را صدا کند تا این کارها را انجام دهند یا همراهان بیمار.
با سیستم سرمایش و گرمایش هوشمند به راحتی و تنها با فشردن یک دکمه دمای محیط را میتوان طبق سلیقه شخصی تنظیم کرد. دیگه مجبور نیستید در یک دمای مشخص و تعریف شده برای کل بیمارستان، مدام برای دمای مطلوب اتاق خود کلنجار بروید.
پرده برقی هوشمند
یکی از آپشنهای جذاب در بیمارستان هوشمند را میتوان پرده برقی هوشمند دانست که در جهت رفاه حال بیمار و همراهانش صورت میگیرد. تنها با فشردن یک دکمه میتوان پردها را بالا کشید و از نور طبیعی محیط لذت برد.
آسانسور هوشمند
حتما برای شما هم پیش آمده تا در زمان ملاقات دقایق طولانی را منتظر آسانسور ماندهاید. تردد و شلوغی و هرج و مرج در این ساعات را به راحتی با آسانسور هوشمند میتوان تا حد قابل توجهی کاهش داد. طبق سناریوهای متفاوتی در این ساعات میتوان نظم و هماهنگی قابل توجهی را به این ترددها داد.
مانیتورینگ هوشمند وضعیت بیمار
در بیمارستانهای سنتی دکتر روزی یک بار بیمار را ویزیت میکند و دستورات لازم را بر روی برگه ای که در پایین تخت قرار دارد مینویسد تا پرستاران طبق آن عمل کنند. همین رفت و آمدهای مداوم پرستاران برای چک کردن دستورات پزشک ممکن است برای بیمار ناخوشایند باشد. با کمک تکنولوژی هوشمند، به راحتی میتوان این مشکل را هم حل کرد.علاوه بر این، اطلاعات پزشکی بیماران در یک پرونده الکترونیک جمعآوری و ذخیره میشود که به پزشکان و کادر درمانی این امکان را میدهد که به سرعت به اطلاعات بیمار دسترسی داشته باشند.
ارتباط مستقیم با پرستاران وپزشکان
بیمارستان هوشمند امکان مکالمه آنلاین با پزشکان و پرسنل در مورد سوالات و نگرانیهای بیماران را در اختیارشان میگذارد. دیگر نیاز نیست تا هر بار پرستاران را برای چند سوال ساده به اتاق کشاند. با دسترسی آنلاین به پروفایل بیمار میتوان وضعیت لحظه ای بیماررا رصد کرد که برای همراهان بیمار بسیار کارآمد و ارزشمند است.
پذیرش و ترخیص بیمار
یکی از بزرگترین دردسرها در بیمارستانها انتظار طولانی بیمار برای پذیرش و ترخیص است که وقت زیادی از بیمار و همراهانشان را میگیرد. با هوشمند سازی بیمارستان و با استفاده از تکنولوژی به راحتی میتوان این مشکلات را حل کرد . پذیرش و ترخیص بیمار به راحتی و در مدت زمان کوتاهی انجام میشود.
کاهش هزینهها و انرژی در بیمارستان
با هوشمند سازی بیمارستانها ما شاهد کاهش چشمگیر هزینهها و مصرف انرژی در محیط بیمارستان خواهیم بود. بنابراین میتوان چنین گفت که هوشمند سازی بیمارستان هم برای بیمار آرامش و آسایش به همراه دارد و هم برای مالکین بیمارستان کاهش هزینه و صرفه اقتصادی.
خوشبختانه شرکتهای بسیار زیادی در ایران در حوزه هوشمند سازی مشغول فعالیت هستند ، شرکت گوزن زرد هم یکی از این شرکت هاست. ما در شرکت گوزن زرد با سابقه فعالیت ده ساله در این حوزه با برندهای مطرح دنیا همکاری داشته و پروژههای بسیاری هم در سرتاسر ایران داشته ایم. برای مشاوره رایگان با کارشناسان فنی شرکت میتوانید اطلاعات تماس خود را در صفحه تماس با ما در سایت شرکت قرار دهید تا در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.
علاوه بر این برای تست محصولات و آشنایی با برندهای مختلف هوشمند سازی میتوانید از شوروم شرکت در تهران بازدید کرده تا با دید باز تصمیم خود را بگیرید.