هوشمندسازی ساختمان اداری چیست؟ یکی دیگر از خدمات شرکت گوزن زرد، هوشمند سازی اماکن اداری می باشد. هوشمندسازی اداری هم مانند هوشمند سازی خانه و ویلا مزایای زیادی دارد. با داشتن یک فضای اداری هوشمند، می تواند خیلی راحت عبور و مرور را کنترل کرد، تعداد افراد حاضر در اتاق را محاسبه کرد، سیستمهای سرمایشی و گرمایشی را با توجه به تعداد افراد حاضر در هر فضا خاموش و روشن کرد. همچنین می توان دسترسی محدود برای کارکنان تعریف کرد و سیستم امنیتی هوشمند و یکپارچه را در هر لحظه کنترل کرد. این موارد باعث کاهش چشمگیر مصرف انرژی، افزایش عمر تجهیزات مکانیکال، بالا رفتن امنیت محیط و در نهایت باعث افزایش حس رضایت مندی کارکنان و بالا رفتن میزان بهرهوری آنها می شود. یکی از مهم ترین مسائل در ادارات بحث کنترل تردد و حضور و غیاب اعضا می باشد.
هوشمندسازی ساختمان اداری با اکسس کنترل
خانه هوشمند گوزن زرد با استفاده از جدیدترین و به روز ترین تکنولوژیهای موجود در بازار، بحث کنترل تردد و حضورغیاب را به راحتی برای ادارات و شرکتها پیاده سازی می کند. با استفاده از تجهیزات آکووکس که به روز ترین تجهیزات در زمینه اکسس کنترل هستند، شرکت گوزن زرد قادر است برای هر شخص دسترسی محدود تعریف کند. همچنین حضور و غیاب و دسترسی را با تشخیص چهره، اثر انگشت و … انجام دهد. می توان برای هر اتاق دسترسی محدود به ساعات اداری تعریف کرد، به صورتی که کارکنان بعد از ساعات اداری مجاز به ورود به فضاهای با دسترسی محدود نباشند. همچنین به سادگی و از طریق یک کنترل پنل، عوامل مربوطه می توانند از سیستم گزارش گیری کنند، دسترسی تعریف کنند. همچنین برای دسترسی به یک فضای مهم مثل اتاق سرور می تواند از احراز هویت چند مرحلهای مانند : کارت، اثر انگشت، تشخیص چهره و رمز ورود استفاده کرد. باید توجه داشت شما می توانید هوشمندسازی ساختمان tis را نیزدر دستور کار خود قرار دهید.
کنترل سیستم روشنایی سازمان
یکی از مهمترین مسائل برای ادارت، کنترل سیستم های روشنایی می باشد. هزینه برق مصرفی و تامین و نگهداری برای ادارت می تواند زیاد باشد. به همین دلیل سیستم های هوشمند طوری طراحی شدهاند که این هزینهها را برای شما کاهش دهند. سیستم هوشمند می تواند تعداد افراد حاضر در اتاق را تشخیص دهد، حضور هر فرد پشت میز را تشخیص دهد و همچنین در صورتی که اتاقی بلا استفاده بود سسیتم روشنایی و سرمایش و گرمایش آن خاموش می شود. این امر نه تنها مصرف انرژی را کاهش می دهد بلکه فرسایش تجهیزات را نیز به صورت چشمگیر کاهش می دهد.
کنترل سیستم سرمایش و گرمایش در ادارات
همانطور که برای سیستم روشنایی اشاره شد، کنترلر هوشمند سیستم سرمایش و گرمایش مرکزی نیز می تواند صرفه جویی در مصرف انرژی داشته باشد. طوری که در خارج از ساعات اداری، دیگر نیازی به کنترل تمامی سیستمهای سرمایشی و گرمایشی نم یباشد و به طور خودکار سیستم خاموش می شود. در صورتی که در اتاق، شخصی حضور نداشته باشد، سیستم به طور اتوماتیک خاموش می شود تا در مصرف انرژی صرفه جویی شود. در صورتی که اتاق شلوغ باشد سیستم دمای اتاق را به دمای مطلوب کارکنان می رساند که این امر بهره وری کارکنان را افزایش چشمگیری می دهد. با استفاده از سیستم کنترل سرمایش و گرمایش مرکزی، دیگر نگرانیای در مورد روشن ماندن سیستم بعد از ساعات اداری ندارید. همچنین قبل از شروع ساعت کار، سیستم به طور اتوماتیک روشن می شود تا قبل از رسیدن کارکنان فضاهای مختلف به دمای مطلوب برسد. این امر فقط برای ساختمان های اداری نیست و برای مراکز تجاری که شامل تعداد زیادی واحد و فضاهای مختلف مشاعات می باشد نیز کاربرد بسیار بالایی دارد. سیستم هوشمند تعداد افراد حاضر در یک نقطه را تشخیص می دهد و این گونه می تواند فضا را به دمای مطلوب برساند.
هوشمندسازی ساختمان اداری با B.M.S
سیستم مدیریت ساختمان یا به اختصار BMS در لحظه مصرف انرژی کل ساختمان را پایش می کند و در ساعات پیک مصرف لوازم بلا استفاده را خاموش می کند. به این دلیل که مصرف انرژی کل ساختمان را کنترل کند. علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی، این امر باعث کاهش استهلاک تجهیزات می شود و عمر مفید تجهیزات را افزایش چشمگیری می دهد. علاوه بر همه اینها مدیر می تواند به راحتی از طریق یک پنل تحت وب به صورت Real-Time تمام تجهیزات را مانیتور کند. در صورتی که ایرادی در کارکرد یکی از تجهیزات پیش بیاید، به تکنسین مربوطه اطلاع می دهد تا قبل از خراب شدن تجهیزات، پروسه تامین و نگهداری انجام شود. فرض کنید در یک اداره یا یک مرکز تجاری (پاساژ) در یک روز گرم تابستانی، سیستم تهویه مطبوع از کار افتد! این امر علاوه بر ضررهای مالی، می تواند بر روی کارکنان آثار منفی بگذارد. این نوع هوشمندسازی در هوشمندسازی ویلا هم به کار می رود. هوشمند سازی می تواند با برند های مختلفی همچون برند آکووکس انجام شود.
نحوه ی کنترل هوشمند کلیه آسانسورها و پله های برقی در ساختمان اداری
در ساختمانهای اداری بخصوص، ساختمانهای بزرگ، عملکرد آسانسورها و پله های برقی از اهمیت بسیار بالایی برخورداراست. یادم می آید تو یه شرکتی کار میکردم تو شیخ بهایی. فکر میکنم ساختمان رایمون بود. صبح ها حدودا یک ربع طول میکشید تا برسم به دفتر و شروع به کارکنم. همه ی واحدها بین ساعت هشت تا نه صبح شروع به کار میکردند. در هر طبقه 8 واحد اداری بود و هر واحد بیست تا سی نفر کارمند داشت که همین باعث ترافیک برای آسانسور می شد.
یک بار دیگر هم برای کاری به ساختمان کیان سر نیایش ولیعصر رفته بودم که موقع برگشت، بازهم به تعطیلی شرکتها خوردم. تصور کنید یک برج سی طبقه را، نه میشد با پله رفت و نه کار دیگری کرد. هر دفعه که آسانسور به طبقه ی ما میرسید پر بود و این پروسه هر پنج دقیقه یکبار تکرار میشد.
هرکدام از این برج ها دارای 4 لاین آسانسور بودند و استفاده از آنها در زمان شروع به کار شرکتها و تعطیلی آنها پروسه ی طاقت فرسایی بود. من تو اون شش ماهی که در آن شرکت مشغول به کار بودم موقع رفت و برگشت کلافه و عصبی شرکت رو ترک میکردم.
خب شاید برای شما این سوال پیش بیاید که چطور میتوان مشکل به این بزرگی را حل کرد؟ با هوشمندسازی ساختمان
در هوشمند سازی ساختمان اداری آسانسور چگونه عمل می کند؟
نحوه ی کنترل هوشمند کلیه آسانسورها و پله های برقی در ساختمان اداری به این گونه است که با توجه به زمان ترافیک و در جهت حرکت به سمت بالا و یا پایین، افراد را سوار میکند. تا بتواند ترافیک به وجود آمده را تا حد ممکن مدیریت کند. به گونه ای که صبح ها از پایین به بالا توقف میکند یعنی افراد را در طبقه همکف سوار میکند و به سمت بالا حرکت می کند. و در طبقاتی که از داخل کابین زده شده اند می ایستد و پس از پیاده کردن تا همکف و پارکینگها توقفی نخواهد داشت. تا دوباره از پایین به بالا برود. بعد از رد کردن ساعت ترافیک، به حالت عادی برمیگردد و بعد از ظهرها برعکس این عمل میکند.
در ضمن در ساعت ترافیک بنا بر خواست مشتری یکی از لاینها میتواند به صورت عادی کارکندتا افرادی که میخواهند از آسانسور خلاف جهت استفاده کنند ،بتوانند از آن آسانسور استفاده کنند.
شما میتوانید با مشاوران شرکت هوشمند سازی گوزن زرد در تماس باشید تا در صورت نیاز اطلاعات کافی را دریافت کرده تا بهترین انتخاب را به صورت آگاهانه برای ساختمان خود داشته باشید.
کم کردن تردد کارمندان
در ساختمان های اداری یکی از مهم ترین مولفه ها جهت بهره وری بالاتر کارمندان این است که رفت و آمد کمتر شود. تا در زمان کار کارمندان، رفت و آمد باعث از بین رفتن تمرکز آنها نشود. از این رو میبایست برای رفع این مشکل، ریشه رفت و آمدها را پیدا کرد. ریشه رفت و آمد در شرکت ها ارتباط پرسنل باهم جهت انتقال اطلاعات، پرینت گرفتن، نمایش عملکرد به مدیران و …میباشد. اگر یک شبکهی ارتباطی در اداره ها وجود داشته باشد، میتوان انتقال اطلاعات و پرینت گرفتن و… را میتوان بدون رفت و آمد و توسط شبکه و زیر ساخت شبکه انجام داد.
تصاویر سازی از یک ساختمان اداری هوشمند
ساختمان اداری هوشمندی را فرض کنید که قبل از رسیدن کارمندان دمای هوای آن به دمای دلخواه رسیده تا کارمندان در سرما و گرما اذیت نشوند. و بهره وری آنها کم نمیشود و یا اینکه کارمندان پشت درب شرکت نمی مانند تا آبدارچی که خواب مانده ویا در ترافیک است برسد.
در ساختمان اداری هوشمند، انرژی ساختمان هدر نمیرود و زمانی که کسی در آن نباشد چراغ ها و سیستم سرمایش گرمایش به صورت خود کار خاموش می شود و هزینه های انرژی مثل قبض برق و گاز و … به مراتب نسبت به ساختمان سنتی کمتر می باشد.
در این شرکت ها دیگر مدیران نگران سرقت از اطلاعات و لوازم خود نیستند و سیستم امنیتی به محض دیدن حرکت مشکوک اطلاع رسانی میکند و همزمان آژیر را به صدا در می آورد.
داخل ساختمان اداری هوشمند اطلاعات را کارمندان به راحتی میتوانند در هر نمایشگری به اشتراک بگذارند و نیازی به جابجایی سیستم نیست و همه سیستم ها به یکدیگر متصل میباشند.
در ساختمان های اداری هوشمند بهره وری کارمندان بالا میرود و نگرانی ها و دغدغه های مدیران و صاحبین کسب و کار کمتر میشود.
سیستم امنیتی هوشمند یکپارچه مراکز اداری
یکی از مهمترین مباحث سیستم هوشمند اداری، سیستم امنیتی یکپارچه آن می باشد. امنیت فقط در جلوگیری از دزدی خلاصه نمی شود. به طور کلی هر چیزی که بر سلامت کارمندان یا مراجعه کنندگان تاثیر بگذارد مخاطره امنیتی محسوب می شود. میزان اکسیژن موجود در هوای اتاق، نشت گازهای قابل اشتعال در فضاهایی مثل آشپزخانه یا مشاعات، وجود دود در هوا (گاز CO و CO2) همگی مخاطرات امنیتی محسوب می شوند. علاوه بر اینها، تجمع جمعیت در یک نقطه، هجوم جمعیت به یک نقطه و … نیز یکی دیگر از مخاطرات امنیتی محسوب می شود.
سیستم امنیتی هوشمند و یکپارچه، راه حل تمام این مسائل و مشکلات را در یک مرکز واحد کنترل می کند. در هنگام سرقت تمام دربهای ساختمان قفل می شوند و سارق در اتاق گیر میافتد. در هنگام بروز آتش سوزی یا موارد مشابه، سیستم امنیتی جمعیت را با توجه با تابلوهای راهنمای مسیر مختلفی که از قبل تعبیه شده، از راههای فرار مختلفی هدایت میکند تا از تجمع جمعیت در یک نقطه جلوگیری شود و تخلیه ساختمان در سریع ترین زمان ممکن انجام شود.
و یا در صورت تجمع بیش از حد و پیش بینی نشده جمعیت در یک نقطه سریعا به عوامل مربوطه اطلاع می دهد تا از تجمع جمعیت جلوگیری شود. این سیستم یکپارچه با کمک سنسورهای متعددی همچون سنسور تشخیص حضور، سنسور درب و پنجره، سنسور شمارش افراد حاضر در یک محل و … و همچنین عملگرهایی مثل قفلهای برقی دربهای مختلف، تابلوهای هدایت جمعیت و … به شما در زمان مخاطرات امنیتی کمک می کند. این سیستم به راحتی و از طریق یک رابط کاربری ساده تمامی جزئیات را در اختیار افراد مربوطه می گذارد تا قبل از هر اتفاقی به عوامل مربوطه اطلاع رسانی شود. در صورت هر گونه سوال در ارتباط با هوشمندسازی ساختمان اداری در قسمت نظرات با کارشناسان شرکت هوشمندسازی گوزن زرد در ارتباط باشید.
مزایای هوشمند سازی ساختمان اداری
صرفهجویی درمصرف انرژی
با استفاده از حسگرها و الگوریتمهای پیشرفته، سیستمهای هوشمند میتوانند مصرف انرژی را در ساختمان اداری بهینه کرده و هزینههای مربوط به آن را کاهش دهند. برای مثال سیستم روشنایی و سیستم سرمایش و گرمایش فقط زمانی که افراد در محیط حضور دارند، فعال میشوند.
افزایش بهرهوری کارکنان
سیستمهای هوشمند اجازه میدهند که تمامی تجهیزات و سیستمهای مختلف مانند دوربینهای امنیتی، سیستمهای کنترل دسترسی، سیستمهای گرمایشی و سرمایشی و سیستمهای صوتی و تصویری با یکدیگر هماهنگ شوند. این یکپارچگی باعث تسهیل مدیریت و افزایش بهرهوری کلی میشود.
افزایش امنیت ساختمان
با هوشمند سازی ساختمان اداری، امکان نظارت بر ساختمان از راه دور و در هر زمانی فراهم میشود. سیستمهای امنیتی هوشمند میتوانند به صورت خودکار تهدیدها را شناسایی و اقدامات لازم را انجام دهند، مانند قفل کردن درها یا ارسال هشدار به مدیران.
افزایش راحتی و رفاه کارمندان
سیستمهای هوشمند میتوانند شرایط محیطی مانند دما، روشنایی و کیفیت هوا را بر اساس نیازهای فردی کارمندان تنظیم کنند. این امر میتواند بهبود رضایت و رفاه کارمندان را در پی داشته باشد.
تشخیص مشکلات پیش از وقوع
سیستمهای هوشمند میتوانند دادههای عملکرد تجهیزات هوشمند را جمعآوری و تحلیل کنند تا مشکلات پیش از وقوع شناسایی شوند. این امر میتواند از خرابیهای ناگهانی جلوگیری کرده و هزینههای تعمیر و نگهداری را کاهش دهد.
هوشمند سازی ساختمانهای اداری نه تنها میتواند به کاهش هزینهها و بهبود کارایی کمک کند، بلکه میتواند تجربه کاری بهتری برای کارمندان فراهم کند و به بهبود کلی محیط کار منجر شود.
4 پاسخ