خواندن این مقاله را به سازندگان و معماران محترم و همینطور کسانی که قصد هوشمند سازی ساختمان خود را دارند و در ارتباط با نحوهی انتخاب سیستم هوشمند سازی ساختمان سوال دارند پیشنهاد میکنیم.
این روزها با وجود گسترش تکنولوژی در حوزهی ساختمان و همینطور افزایش تقاضا برای آن، دغدغههای زیادی برای انتخاب سیستم هوشمند سازی ساختمان وجود دارد. تعدد شرکتهای هوشمند سازی ساختمان و همینطور تنوع و تعدد تجهیزات و پروتکلهای هوشمند سازی ساختمان باعث سردرگمی افراد در انتخابشان شده است.
اکثر سازندهها به دنبال این هستند تا بتوانند ساختمانی که میسازند را بالاتر از قیمت منطقه و در مدت زمان کوتاهی به فروش برسانند. رقابت در این حوزه بین سازندگان بسیار بالاست و هرکدام از آنها به نحوی در پی این هستند که ساختمانشان خاص تر از بقیه ساختمانهای منطقه باشد. معماران هم همیشه به دنبال راهی هستند تا بتوانند ساختمان را به بهترین شکل ممکن طراحی کنند که در عین لوکس بودن برای کاربران کارایی هم داشته باشد.
مقدمه ای بر انتخاب سیستم هوشمند سازی
مالکین ساختمان هم به دنبال راحتی و آسایش در ساختمان هستند. همچنین کاهش مصرف انرژی و کاهش هزینههای مربوط به ساختمان نیز از دیگر اهداف آنهاست.
پس چه راهی بهتر از هوشمند سازی ساختمان تا تمام این افراد به راحتی بتوانند به هدف خود برسند.
اما سوالات و ابهامات از اینجای داستان شروع میشود که چه سیستمی را باید برای هوشمند سازی ساختمان انتخاب کرد،چه برند و چه تجهیزاتی مناسب با خواست و نیاز کاربران است.کدام شرکت هوشمند سازی ساختمان میتواند بهترین خدمات را با توجه به تمام موضوعاتی که گفتیم، ارائه دهد.
این روزها اکثر شرکتهای هوشمند سازی ساختمان به صورت تک برندی کار میکنند و همین مسئله باعث میشود تا مشتری برای پیدا کردن برند و تجهیزات مورد نیاز بر اساس بودجه و سلیقه خود،زمان بسیار زیادی را هدر کند. بنابراین پیدا کردن شرکتی که به صورت همزمان تمام برندها و تجهیزات هوشمند سازی ساختمان را کار کند، کمی دشوار است.
کاربر برای انتخاب سیستم هوشمند سازی ساختمان در ابتدا بایستی یک جلسه مشاوره با کارشناسان فنی شرکت هوشمند سازی ساختمان داشته باشد. بر اساس نیازهایی که دارد و همینطور نسبت به بودجهای که برای هوشمند سازی ساختمان در نظر دارد با کمک یک کارشناس فنی بتواند بهترین تصمیم را بگیرد.
انواع سیستم هوشمند سازی ساختمان
هوشمند سازی سیمی
به طور کلی هوشمند سازی ساختمان به دو بخش،هوشمند سازی سیمی و هوشمند سازی بی سیم تقسیم میشود.هرکدام از این روشهای هوشمند سازی هم بر بستر یک پروتکل خاصی انجام میشود که در ادامه بیشتر با آنها آشنا خواهیم شد.
هوشمند سازی سیمی یکی از انواع سیستم هوشمند سازی است که به صورت وایر و سیمی در ساختمان انجام میشود.این مدل از هوشمند سازی ساختمان نیاز به سیم کشی در ساختمان دارد.
در هوشمند سازی به روش سیمی تمام دستگاهها و تجهیزات خانه هوشمند تحت بستر یک پروتکل واحد با یکدیگر در ارتباط هستند. پروتکلها در هوشمند سازی ساختمان یک استاندارد بین المللی است و به عبارتی زبان مشترک در بین تمام دستگاهها.
شرکتهای مختلف با برندهای مختلف در بازار مشغول ساخت انواع تجهیزات خانه هوشمند هستند و پروتکل مخصوص خود را دارند. بنابراین برای هوشمند کردن ساختمان باید حواسمان باشد تا تجهیزاتی را انتخاب کنیم که بر بستر آن پروتکل انتخابیمان عمل کند.
هوشمند سازی بی سیم
یکی دیگر از روشهای هوشمند سازی در ساختمان روش بی سیم و وایرلس است که بسیار پرطرفدار میباشد. در این روش از سیستم هوشمند سازی ساختمان دیگر نیازی به سیم کشی نیست و تمام تجهیزات به صورت وایرلس و از طریق وای فای ویا بلوتوث به یکدیگر وصل میشوند.
انواع پروتکلهای هوشمند سازی ساختمان
از پروتکلهای معروف هوشمند سازی سیمی میتوان به پروتکل KNX و MODBUS اشاره کرد. این پروتکلها از محبوبیت بسیاری در بین کاربران برخوردار هستند و کارایی زیادی در خانه هوشمند و برای کاربران دارد.
در ساختمان هوشمند، پروتکل knx این امکان را فراهم میکند که انواع تجهیزات از جمله سیستم نورپردازی، سیستمهای گرمایش و سرمایش، سنسورها، دزدگیرها و سایر تجهیزات با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
پروتکل modbus نیز شبیه پروتکل knx است و در اتوماسیون خانگی و برای اتصال تجهیزات در خانه هوشمند مورد استفاده قرار میگیرد.
از پروتکلهای معروف هوشمند سازی بی سیم هم میتوان به زیگبی اشاره کرد. تجهیزات خانه هوشمند تحت بستر پروتکل زیگبی و بدون سیم کشی با یکدیگر در ارتباط هستند. پروتکل بعدی ZWAVE است که برای کنترل دستگاههای خانگی هوشمند با محدوده پوشش بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. وای فای و بلوتوث هم هردو پروتکل معروف در هوشمند سازی بی سیم هستند که تمام تجهیزت خانه هوشمند از طریق وای فای با یکدیگر ارتباط میگیرند.
خلاصه مقاله نحوهی انتخاب سیستم هوشمند سازی ساختمان
حالا با توجه به توضیحاتی که در بالا بدان اشاره شد،کاربر باید با یک مشاورهی درست وحرفهای و با توجه به نیازها و خواستههایش بتواند بهترین پروتکل و تجهیزات را برای هوشمند سازی ساختمان خود انتخاب کند.
در این مرحله بهتر است تا از شرکتهای مطرح که صرفا تک برندی هم نیستند مشاوره گرفته شود تا بدون هیچ تعصبی مشاوره دهند و به یک برند خاص اکتفا نکنند.
ما در شرکت هوشمند سازی گوزن زرد با سابقهی ده سال فعالیت در حوزهی هوشمند سازی ساختمان و با اجرای پروژههای مختلف در سرتاسر ایران با برندهای مطرح دنیا همکاری داریم. شما برای انتخاب سیستم هوشمند سازی و تجهیزات مورد نیاز هوشمند سازی ساختمان خود میتوانید اطلاعات تماس خود را در صفحهی تماس با ما بگذارید.
کارشناسان فنی شرکت گوزن زرد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت. همینطور طی یک جلسه مشاوره رایگان با همکاران ما در بخش فنی، با توجه به نیازها و خواسته شما و همینطور بودجهای که برای هوشمند سازی ساختمان در نظر گرفتهاید،سیستمهای مختلف به شما پیشنهاد میشود. که با خیال راحت میتوانید از بین آنها انتخاب کنید.
ما در شرکت هوشمند سازی ساختمان گوزن زرد از ابتدای راه در کنار شما هستیم تا شما با خیال راحت بتوانید بهترین تصمیم را برای ساختمان خود بگیرید.